Ook voor vloeibare en gevaarlijke afvalstoffen kan u bij de TWZ GROEP terecht. Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende afvalstoffen waarvoor de TWZ GROEP steeds een gepaste oplossing kan bieden.

TL lampen

Wat is het?

Wanneer men het over bruin- en witgoed heeft, heeft men het over allerlei elektrische apparatuur. Dat gaat van een pc tot een diepvriezer, van een gsm tot een koffiezet. De grote huishoudelijke apparaten zoals diepvriezers, was- en afwasmachines, koelkasten,… noemt men witgoed (de dominerende kleur van deze apparatuur is immers wit). Wanneer men het over bruingoed heeft, dan bedoelt men vooral audiovisuele toestellen. Voor ICT-toestellen wordt hoe langer hoe meer de term grijsgoed gebruikt.

Wat gebeurt ermee?

Toestellen die nog bruikbaar zijn, komen in het tweedehandscircuit terecht, ofwel in België ofwel in een ontwikkelingsland. Toestellen die niet meer bruikbaar zijn, worden in gespecialiseerde recyclagecentra ontmanteld: de gevaarlijke materialen en de herbruikbare elementen worden er uitgehaald, het ijzer en het plastic wordt gerecycleerd,…