Ook voor vloeibare en gevaarlijke afvalstoffen kan u bij de TWZ GROEP terecht. Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende afvalstoffen waarvoor de TWZ GROEP steeds een gepaste oplossing kan bieden.

Lege vaten

Wat is het?

Al het materiaal dat gebruikt wordt om andere goederen te verpakken en niet herbruikbaar is, brengt men onder bij verpakkingsafval. In de praktijk gaat het om karton (dozen, trays, displays,…), kunststof (krimpfolie, rekfolie, piepschuim,…), hout (palletten, kisten,…) of verpakkingsafval van gevaarlijke stoffen.

Wat gebeurt ermee?

Om de hoeveelheid verpakkingsafval te beperken, heeft de overheid het “Samenwerkingsakkoord voor de preventie en het beheer van het bedrijfsmatig verpakkingsafval” uitgevaardigd. Hierdoor krijgt het bedrijfsleven een terugname- en informatieplicht naar de overheid toe, een zware taak met flink wat administratie. Om de bedrijven van deze taak te ontlichten, werd VAL-I-PAC opgericht. Bovendien kunt u bij VAL-I-PAC aankloppen voor subsidies als uw verpakkingsafval aan de nodige voorwaarden voldoet. De TWZ GROEP kan voor u de certificaten opmaken die nodig zijn voor het bekomen van deze afvalsubsidies.